Lichtstraat in uitbouw

Een lichtstraat in een nieuwe of bestaande uitbouw. Bekijk de verschillende geschikte types lichtstraten voor een aanbouw.

Lichtstraat in uitbouw

Lichtstraat in uitbouw

Een lichtstraat in een uitbouw geeft veel extra daglicht. In veel gevallen wordt een uitbouw voorzien van een plat dak en wordt een gedeelte van de raampartij en deuren verschoven. Vaak wordt door een uitbouw het centrale punt in de woning donkerder. Door een lichtstraat op de uitbouw te plaatsen kunnen we veel extra daglicht in de woning terugbrengen. Dit komt ten goede van het woon en leeft genot.

Veel extra daglicht in uitbouw

Veel extra daglicht in uitbouw

Door de lichtstraat goed te positioneren is het mogelijk om veel extra daglicht in de aanbouw te realiseren. De hoeveelheid daglicht wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de dagmaat van de lichtstraat. Door de lichtstraat goed te positioneren kunt u optimaal rendement halen uit dit extra daglicht.

Geschikte lichtstraten uitbouw

Aangezien een uitbouw in de meeste gevallen een plat dak heeft zijn de types vlakke lichtstraat, zadeldak lichtstraat en schilddak lichtstraat de meest geschikte types. In een uitbouw wordt vaak gekozen voor lichtstraten van 3000 x 1250 tot formaten van 4000 x 1700. Deze formatien zijn in alle type lichtstraten te realiseren, de opties per type lichtstraat verschillen. Wij adviseren om aan de buitenzijde rondom de lichtstraat minimaal 50 centimeter ruimte te houden. Op deze manier is de lichtstraat ook goed bereikbaar en zijn eventuele ramen in een gevel boven de aanbouw ook goed te onderhouden.

Voordelen van onze lichtstraten

Voordelen van onze lichtstraten

  • Stijlvolle houten constructie aan de binnenzijde
  • Onderhoudsvrije aluminium contructie aan de buitenzijde
  • Meer woongenot en energie door extra daglicht
  • Prettig klimaat door goede ventilatie via bedienbaar raam
  • Op maat gemaakt met veel extra mogelijkheden
  • Positief effect op de woningwaarde

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!