lichtstraat plat dak

In de meeste gevallen wordt een lichtstraat op een plat dak geplaatst. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

Lichtstraat op plat dak

De meeste lichtstraten worden op een plat dak geplaatst. Een vlak dak is uitermate geschikt om een lichtstraat op te plaatsen. Alle lichtstraten welke wij produceren kunnen in een vlak dak toegepast worden. De lichtstraten worden op een opstand gemonteerd waardoor water of sneeuw wat zich op het dak bevindt geen kans krijg om naar binnen te komen. Wij kunnen u helpen bij de keuze uit welke lichtstraat het best past bij uw wensen en behoeften. Een overzicht van de verschillende lichtstraten welke geschikt zijn voor een plat dak vindt u hier.

Platte lichtstraat

Op een vlak dak passen diverse lichtstraten maar mocht u op zoek zijn naar een vlakke lichtstraat kunt u deze hier vinden. Een vlakke lichtstraat kan ook op een vlakke ondergrond geplaatst worden. De minimale hellingshoek van 5 graden wordt verwerkt in de opstand. 

Opstand lichtstraat plat dak

Opstand lichtstraat plat dak

De opstand voor een lichtstraat op een plat dak is van groot belang. Om te kunnen garanderen dat water nooit over de opstand kan lopen moet de opstand hoog genoeg zijn. Wij adviseren om de opstand minimaal 2 centimeter hoger aan te brengen t.o.v. de bestaande dakrand met een minimale hoogte van 5 centimeter. Op deze manier komt de opstand nooit onder het maximale waterpeil van het dak te staan, ook niet bij een verstopping van de afvoer.

In elk plat dak is een lichtstraat mogelijk, alleen maakt de situatie wel een groot verschil in de hoeveelheid werk en daarmee ook de kosten. In de meest ideale situatie wordt bij nieuwbouw direct rekening gehouden met de sparing voor de lichtstraat. In dit geval zullen ook de kosten voor de voorbereidingen relatief laag zijn. Er zullen enkele dwarsbalken in de dakconstructie onderbroken worden, een raveling zal deze onderbroken balken opvangen en zorgt er voor dat de constructie stevig en zelfdragend is. Het aanbrengen van de opstand rondom de sparing en het aanbrengen van het de dakbedekking kunnen door de aannemer meegenomen worden tijdens de overige werkzaamheden.

Wanneer de lichtstraat op een vlak dak constructie van beton komt maakt het aanzienlijk uit of het gaat om een nieuwe of bestaande situatie. Bij nieuwbouw kan bij de bouw de sparing in de betonplaat worden meegenomen. Bij bestaande bouw zal de sparing uit het beton gezaagd moeten worden. Het slijpen en verwijderen van het betonelement kan door de meeste middel grote bouwbedrijven worden uitgevoerd. In andere gevallen wordt het zagen van de sparing uitbesteed aan een gespecialiseerde betonzager. Het is altijd mogelijk om een lichtstraat op een vlak dak te realiseren, de kosten van de voorbereidingen variëren en zijn afhankelijk van de situatie.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!