lichtstraat plat dak

Een lichtstraat op een plat dak. Creëert een heldere en lichte woon & werkomgeving ✔ zadeldak ✔ schilddak ✔ lessenaar & vlakke lichtstraat

Lichtstraat op plat dak

De meeste lichtstraten worden op een plat dak geplaatst. Een vlak dak is uitermate geschikt om een lichtstraat op te plaatsen. Alle lichtstraten welke wij produceren kunnen in een vlak dak toegepast worden. De lichtstraten worden op een opstand gemonteerd waardoor water of sneeuw wat zich op het dak bevindt geen kans krijg om naar binnen te komen. Wij kunnen u helpen bij de keuze uit welke lichtstraat het best past bij uw wensen en behoeften. Een overzicht van de verschillende lichtstraten welke geschikt zijn voor een plat dak vindt u hier.

Platte lichtstraat

Op een vlak dak passen diverse lichtstraten maar mocht u op zoek zijn naar een vlakke lichtstraat kunt u deze hier vinden. Een vlakke lichtstraat kan ook op een vlakke ondergrond geplaatst worden. De minimale hellingshoek van 5 graden wordt verwerkt in de opstand. 

Opstand lichtstraat plat dak

Opstand lichtstraat plat dak

De opstand voor een lichtstraat op een plat dak is van groot belang. Om te kunnen garanderen dat water nooit over de opstand kan lopen moet de opstand hoog genoeg zijn. Wij adviseren om de opstand minimaal 2 centimeter hoger aan te brengen t.o.v. de bestaande dakrand met een minimale hoogte van 5 centimeter. Op deze manier komt de opstand nooit onder het maximale waterpeil van het dak te staan, ook niet bij een verstopping van de afvoer.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!