Stap binnen in de wereld waar licht en minimalistisch design samenkomen. Stel je voor, een oase van natuurlijk licht in jouw leefruimte. Met strakke lijnen en tijdloze uitstraling laat de lessenaar lichtstraat je ruimte stralen als nooit tevoren. Een lichtstraat lessenaar kan zowel frameless als met meerdere glasvakken.

Leverbaar in elk formaat

Afbeelding lichtstraat lessenaar 2000 x 1250mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat lessenaar 2000 x 1250mm hoog rendement veiligheidsglas

Lessenaar lichtstraat van 2000 x 1250mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 1800 x 1050mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).

Voorjaarsactie
Vanaf € 2.973,00  € 2.729,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat lessenaar 3000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat lessenaar 3000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lessenaar lichtstraat van 3000 x 1500mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 2800 x 1300mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).

Voorjaarsactie
Vanaf € 4.035,00  € 3.785,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat lessenaar 4000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat lessenaar 4000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lessenaar lichtstraat van 4000 x 1500mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 3800 x 1300mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).

Voorjaarsactie
Vanaf € 4.699,00  € 4.399,00

Bekijk product

Wat is een lessenaar lichtstraat?

Een lessenaarsdak is een vorm die uit één dakvlak bestaat, dat is gemonteerd onder een bepaalde helling. Dezelfde constructievorm heb je ook binnen de verschillende lichtstraat typen. Het is dus een lichtstraat met achterwand en één schuine zijde onder een vaste hellingshoek van 24 graden. Hierdoor is de hoogte van een lessenaar relatief hoog en heeft het een aansprekende esthetische uitstraling. Bijkomend voordeel is dat door de schuine zijde het hemelwater eenvoudig wegloopt. Een lessenaar lichtstraat kan zowel uit één glazen ruit (frameless) bestaan als meerdere ruiten.

Wat is het verschil tussen een lessenaar en een vlakke lichtstraat?

Het belangrijkste verschil tussen een lessenaar en een vlakke lichtstraat is dat de hellingshoek van een vlakke lichtstraat aanpasbaar is terwijl de hellingshoek bij een lessenaar wordt geplaatst onder een vaste hoek van 24 graden. Dit betekent dat aan één lange zijde en de twee korte zijden de schuinte van 24 graden wordt verwerkt. De binnenafwerking bestaat uit interieurplaat afgewerkt in de kleur van de lichtstraat. De buitenzijde wordt onderhoudsvrij afgewerkt met HPL in de kleur antraciet. Bij een vlakke lichtstraat heb je geen opstaande kanten. Hier wordt de lichtstraat rechtstreeks op de opstand van het dak geplaatst. De lessenaar lichtstraat is tegen een gevel te plaatsen en heeft beperkte inkijk door de hoogte van de lichtstraat.

Wat onze klanten vertellen

In welke situatie is een lessenaar lichtstraat een geschikte keus?

In praktijk merken wij dat wanneer er door een consument om een lessenaar wordt gevraagd, een vlakke lichtstraat ook mogelijk is. Twijfel je over de beste keus voor jouw situatie, neem dan gerust contact met ons op. Een lessenaar is geschikt voor een plat dak, denk bijvoorbeeld aan jouw uitbouw of veranda. Ook is een lessenaar lichtstraat een uitstekende oplossing om tegen de gevel te plaatsen. Bij de gevelaansluiting is het belangrijk om lood aan te brengen in de gevel om waterdichtheid te garanderen. Daarnaast moet er een koudebrugonderbreking worden gerealiseerd. Dit is kortweg het voorkomen van warmteverlies door de juiste isolatie.

Welke opties heb ik bij een lessenaar lichtstraat?

Dit type lichtstraat wordt door onszelf geproduceerd en is daardoor leverbaar in elk formaat. Net als bij onze andere lichtstraten, kan de afwerking en aanvullende opties naar wens worden samengesteld. Hierbij bieden wij de volgende opties: 

 

1. Afmetingen: een standaard lichtstraat lessenaar van 2000 x 1250 mm (lengte x diepte) is te verkrijgen vanaf €2.973. Op zoek naar een lichtstraat met andere afmetingen? Neem contact met ons op. 

2. Soort glas: afhankelijk van waar je de lichtstraat wilt plaatsen (isolerende ruimte of niet isolerend zoals een veranda), kies je voor de juiste glaskeuze. Wij bieden enkel glas, dubbel glas, zonwerende beglazing en triple hoog rendement veiligheidsglas. 

3. Aflakken (optioneel): wij kunnen de lichtstraat voor u aflakken in elke gewenste ral kleur. Het voordeel is dat u de lichtstraat niet meer hoeft te schilderen en de complete lichtstraat voorzien wordt van een derde aflaklaag.  

4. Verdeling glas: ben je op zoek naar een 1 vak (ruits) lessenaars lichtstraat of wil je een grotere ruimte met zonlicht vullen? Wij bieden ook op maat gemaakte 6 vaks lessenaarsdak lichtstraat met zonwerend glas.

5. Lichtpunt: bij het plaatsen van de lichtstraat kunnen wij de voorbereiding voor een lichtpunt meenemen. Mocht u een lamp willen bevestigen in de lichtstraat, dan heeft u op deze manier geen kabels in het zicht.

Voordelen van een lessenaar lichtstraat

Voordelen van een lessenaar lichtstraat

  • Tegen gevel te plaatsen
  • Strakke afwerking
  • Beperkte inkijk

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een lessenaar lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti of Mahonie hardhout. De buitenzijde wordt volledig afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.