Glas Lichtstraten

Winters lichtstraten worden altijd geleverd met veiligheidsglas, dit als hoofdzaak om optimale veiligheid te creëren. Wanneer je onder een lichtstraat zit te genieten van het prachtige uitzicht en de heerlijke zon wil je je geen zorgen maken over de veiligheid van het glas.

Glassoorten en glasdiktes

Glassoorten en glasdiktes

Een lichtstraat kan met verschillende soorten glas gemaakt worden. De juiste keuze van het glas is afhankelijk van de situatie. Allereerst worden al onze lichtstraten voorzien van gelaagd veiligheidsglas. De (binnen)ruit wordt voorzien van een dubbele transparante folie (PVB) waarmee de ruit doorvalveilig is. De dikte van het glas wordt berekend: voor elke lichtstraat bepalen we de dikte van het glas aan de hand van factoren als overspanning, sneeuwbelasting, locatie en persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld dat het incidenteel beloopbaar moet zijn. Daarnaast zijn er verschillende keuzes te maken voor de isolatie door te kiezen voor enkel, dubbel of triple glas en warmte- en zonwerende beglazing. Al deze opties zijn hieronder toegelicht:

Enkel gelaagd glas

Enkel gelaagd glas

Enkel gelaagd glas kan gekozen worden voor een lichtstraat in een niet geïsoleerde situatie. Voor een veranda of tuinkamer kan enkel glas toegepast kunnen worden. Enkel glas is wat lichter dan dubbel glas en daardoor eenvoudiger te verwerken. Enkel glas kan niet voorzien worden van een zonwerende coating.

Hoog rendement veiligheidsglas

Hoog rendement veiligheidsglas

Deze "dubbel" glas variant zorgt voor een heel goed geïsoleerde lichtstraat. Dubbel glas wordt veel toegepast in de bestaande bouw. Daarnaast adviseren wij hoog rendement veiligheidsglas ook voor niet geïsoleerde ruimten. Dit in verband met minder aandamping van het glas aan de binnenzijde van de lichtstraat. Het prijsverschil met enkel glas is in veel gevallen gering.

Triple hoog rendement veiligheidsglas

Triple hoog rendement veiligheidsglas

Triple glas bestaat uit drie ruiten waardoor een dubbele luchtkamer ontstaat. Hierdoor heeft het glas van de lichtstraat een nog hogere isolatiewaarde. Triple beglazing wordt in nieuwbouwwoningen toegepast of in extra goed geïsoleerde bestaande woningen. Triple beglazing is zwaarder dan dubbel glas en zit tussen de 45 en 65kg per vierkante meter.

Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing wordt ook wel warmtewerende beglazing genoemd. Het is beschikbaar in dubbel en in triple beglazing. Zonwerende beglazing zorgt er voor dat de opwarming door het glas aanzienlijk gereduceerd wordt. De speciale zonwerende coating wordt op de binnenzijde van de buitenruit aangebracht en zit daarmee tussen het glas. De coating is permanent en zal ook niet slijten. Wij maken gebruik van de zonwerende variant; Cristal Clear. Naast het reduceren van zonwarmte wordt in zeer kleine mate het daglicht gereduceerd.

Specifieke wensen, wij denken graag met je mee

Specifieke wensen, wij denken graag met je mee

  • Beloopbaar glas
  • Incidenteel beloopbaar glas
  • Siliconen randvulling
  • Kunststof kaders
  • Grote afmetingen
  • Specifieke glasverdelingen

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor onze lichtstraten wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.