Soorten Lichtstraten

Er bestaan verschillende soorten lichtstraten en elke lichtstraat heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Op deze pagina staat een een overzicht van de typen lichtstraten die wij met de grootste zorg op maat produceren. De meest aangevraagde lichtstraten modellen zijn: het zadeldak, het schilddak en de vlakke lichtstraat

Maatwerk lichtstraten

Onze lichtstraten zijn in elk formaat verkrijgbaar. Elke lichtstraat wordt geproduceerd in opdracht van de klant. De maatvoering van de lichtstraat, een glasverdeling en de kleuren en opties zijn in overleg af te stemmen. 

Een aantal veel voorkomende formaten hebben wij voorzien van een prijs. Mocht je een ander formaat wensen, vraag dan een vrijblijvende offerte op.

Lichtopbrengst lichtstraat

Een lichtstraat wordt in veel gevallen toegepast om meer daglicht in de ruimte te realiseren. De maatvoering van de sparing (opening in het dak) bepaalt voor een groot gedeelte de daglichtinval.

Bij zonlicht zorgen de nok en hoekkepers/tussenstijlen voor schaduwlijnen. De verdeling van het glas heeft daarmee ook invloed. Een vlakke lichtstraat uit 1 ruit zal de hoogste lichtopbrengst hebben, maar de verschillen bij normaal daglicht zijn gering. 

Wij adviseren onze klanten op vooral naar het esthetische vlak te kijken; welke lichtstraat past qua stijl het best bij de woning.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!