Een lichtstraat waar eeuwenoude mystiek en hedendaags vakmanschap samensmelten tot een elegante lichtstraat met krachtige uitstraling. Elke hoek, elke zijde straalt in zijn schoonheid. Stap binnen in onze glazen piramide met daglicht en laat je betoveren door een meesterwerk van licht en architectuur.

Leverbaar in elk formaat

Afbeelding lichtstraat piramidedak 2000 x 2000 hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat piramidedak 2000 x 2000 hoog rendement veiligheidsglas

Piramidedak lichtstraat van 2000 x 2000mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 1800 x 1800mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).

Voorjaarsactie
Vanaf € 5.191,00  € 4.924,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat piramidedak 2500 x 2500 hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat piramidedak 2500 x 2500 hoog rendement veiligheidsglas

Piramidedak lichtstraat van 2500 x 2500mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 2300 x 2300mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).

Voorjaarsactie
Vanaf € 6.258,00  € 5.999,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat piramidedak 3000 x 3000 hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat piramidedak 3000 x 3000 hoog rendement veiligheidsglas

Piramidedak lichtstraat van 3000 x 3000mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 2800 x 2800mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).

Voorjaarsactie
Vanaf € 7.998,00  € 7.699,00

Bekijk product

Wat is een piramide lichtstraat?

Een andere naam voor piramidedak is ook wel tentdak of puntdak. Je raad het al, het zijn minimaal vier even grote driehoekige vlakken die bovenin samenkomen. De piramide lichtstraat is dus altijd vierkant en heeft daarmee de geometrische vorm van een piramide. Dit type lichtstraat met piramidevorm heeft een unieke esthetiek die symbool staat voor elegantie, kracht en schoonheid. De constructie is ontworpen om zo optimaal natuurlijk licht te verwelkomen in jouw leefruimte. Ben je niet op zoek naar vier even lange zijden en wil je de lengte zelf bepalen? Dan spreek je van een schilddak lichtstraat. Lees verder voor de belangrijkste verschillen.

Wat is het verschil tussen een piramide en schilddak lichtstraat?

Zoals benoemd heeft een piramide lichtstraat altijd vier even lange zijden. Dus de lengte en diepte zijn hetzelfde. Zo vind je bij ons een piramide lichtstraat  in standaard formaat van 2 x 2, 2,5 x 2,5 en 3 x 3 meter. Specifieke afmetingen voor jouw situatie zijn natuurlijk mogelijk. Zolang de vier zijden gelijk blijven, spreek je altijd van een piramide lichtstraat. In tegenstelling tot de vierkante vorm bij een piramidedak is de lengte bij de schilddak lichtstraat aanpasbaar. Dit komt door de nok en hierdoor heeft het schilddak lichtstraat altijd een rechthoekige vorm. Ideaal wanneer je een grotere ruimte wilt belichten. Zowel de schilddak als piramidevorm wordt geplaatst onder een vaste hoek van 24 graden.

Wat onze klanten vertellen

Wat zijn de voordelen en nadelen van een piramide lichtstraat?

Het grootste voordeel van dit type lichtstraat is de overvloed aan inval van natuurlijk licht. Door de unieke piramidevorm straalt het daglicht vanuit iedere zijde naar binnen. Deze unieke piramide koepel van glas resulteert in een open, heldere en prachtige leefomgeving. 

Opgesomd heeft onze piramide lichtstraat oplossing de volgende voordelen: 

 

1. Esthetische uitstraling: de piramidevorm voegt een visuele aantrekkingskracht toe aan je woning. Een gevoel van schoonheid en kracht. 

2. Op ieder moment lichtinval: het unieke ontwerp zorgt op ieder moment van de dag voor een natuurlijke hoeveelheid lichtinval. Dit resulteert in een open, heldere en serene leefomgeving. 

3. Persoonlijkheid: een piramide lichtstraat is een gedurfde en opvallende architectonische keuze die je woning transformeert tot een kunstwerk. Een weerspiegeling van je persoonlijke smaak en karakter. Een lichtstraat om trots op te zijn. 

 

Heeft een piramide lichtstraat ook nadelen? Logischerwijs is dit type lichtstraat alleen te plaatsen op het platte dak. Daarnaast ligt de gemiddelde prijs hoger wanneer je de vergelijking maakt met een vlakke, lessenaar of zadeldak lichtstraat. Een piramide lichtstraat van 2 x 2 meter is verkrijgbaar vanaf €5.191.    

In welke situatie kies ik voor een piramide lichtstraat?

 

Een piramide lichtstraat is een uitstekende keus voor uitbouw of veranda. Het geeft een prachtig en natuurlijk effect in kleinere ruimtes. Dus wil jij jouw ruimte optisch vergroten en een uniek design toevoegen? Twijfel niet langer en neem contact op om je te laten informeren over de mogelijkheden van dit type lichtstraat. Bezoek onze pagina type lichtstraten om je te laten informeren over andere mogelijkheden. 

Voordelen van een piramide lichtstraat

Voordelen van een piramide lichtstraat

  • Elegante uitstraling
  • Op elk moment veel lichtinval
  • Prachtig effect in kleinere ruimtes

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Piramidedak lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti of Mahonie hardhout. De buitenzijde wordt volledig afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.