De schilddak lichtstraat is het paradepaardje binnen ons assortiment lichtstraten. Grenzeloos natuurlijke lichtinval en het optimale gevoel van ruimte en comfort door de schuin omhoog staande constructie. Kom binnen en ervaar het gevoel van sereniteit, elegantie en exclusiviteit voor jouw leefruimte met onze ambachtelijke schilddak lichtstraat.

Leverbaar in elk formaat

Afbeelding lichtstraat schilddak 2000 x 1000mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat schilddak 2000 x 1000mm hoog rendement veiligheidsglas

Schilddak lichtstraat van 2000 x 1000mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 1800 x 800mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).


Vanaf € 3.197,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat schilddak 3000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat schilddak 3000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Schilddak lichtstraat van 3000 x 1500mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 2800 x 1300mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).


Vanaf € 4.624,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat schilddak 4000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat schilddak 4000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Schilddak lichtstraat van 4000 x 1500mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 3800 x 1300mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).


Vanaf € 5.214,00

Bekijk product

Wat is een schilddak lichtstraat?

De naam schilddak lichtstraat komt van de ronde vorm van de kap die lijkt op het schild van een schildpad. Dit zie je duidelijk terug bij één van de foto’s onderaan de pagina. Wist je dat de oudste dakvorm van boerderijen op de Veluwe het schilddak is? Dit is een dak waarbij de vier dakvlakken dezelfde hoogte hadden. Later werden daken aan de voor- en achterzijde ingekort zodat er meer plaats was voor ramen en deuren (handig voor bijvoorbeeld een hooischuur). Het schuine korte gedeelte aan deze kopse kanten wordt het wolfseind genoemd. Zo heb je binnen de lichtstraten ook de lichtstraat met wolfseind. Doordat de kopse kanten ook uit glas bestaan, heb je een optimale natuurlijke lichtinval. 

 

Het schilddak met wolfseind bestaat dus uit vier glazen zijden met een hellingshoek van 24 graden. Anders dan een piramide lichtstraat, die vierkant is, heeft een schilddak een nok. Dankzij de nok is de lengte van de lichtstraat geheel aanpasbaar. Het schilddak lichtstraat bestaat dus altijd uit een rechthoekige vorm met nok.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een schilddak lichtstraat?

In vergelijking met andere lichtstraten is het belangrijkste voordeel de optimale natuurlijke lichtinval doordat er gebruik wordt gemaakt van vier glazen zijden. Hierdoor verrijkt de zon gedurende de dag jouw leefruimte voor een optimaal comfort. Daarnaast heeft een schilddak de volgende voordelen: 

 

Esthetische waarde: het geeft een exclusieve, ambachtelijke en elegante uitstraling aan jouw woning, uitbouw of veranda; 

Verbinding met buiten: een naadloze verbinding tussen binnen- en buitenruimte. Het biedt een prachtig uitzicht op de sterrenhemel en andere elementen van buiten. 

Ruimtelijkheid: door het daglicht dat naar binnen valt, de verbinding met buiten en 4 glazen zijden met nok, geeft een schilddak lichtstraat een gevoel van ruimte, rust en reinheid.  

 

Heeft een schilddak lichtstraat ook nadelen? Het enige waar je rekening mee moet houden is dat dit type lichtstraat alleen op een plat dak wordt gebouwd. Het is dus interessant wanneer je een uitbouw van je woning overweegt of meer natuurlijk licht wenst binnen je veranda. De gemiddelde prijs van een schilddak ligt doorgaans hoger in vergelijking met een vlakke lichtstraat. Een schilddak van 2 x 1 meter is verkrijgbaar vanaf €3.197 en een vlakke lichtstraat is verkrijgbaar vanaf €2.164.  

Wat onze klanten vertellen

Kan ik een schilddak lichtstraat naar eigen smaak samenstellen?

Ja, een schilddak lichtstraat is geheel naar eigen wens samen te stellen. Op deze pagina staan slechts drie standaardformaten. Dankzij de nok is de lengte van de lichtstraat zelf te bepalen. En daarmee is het schilddak lichtstraat in vrijwel elk formaat leverbaar. Tevens zijn de volgende aanvullende opties mogelijk wanneer je kiest voor een schilddak lichtstraat:  

 

Het veiligheidsglas bevat meerdere schuine zijden. De glasverdeling kan naar wens worden aangepast. Bekijk eens ons maatwerk schilddak binnen de galerij onderaan de pagina. Ook kan je kiezen uit verschillende glassoorten en glasdiktes. 

Voor ventilatie kan een openslaand raam worden toegepast. Dit is mogelijk in een elektrische of handbediende uitvoering. Vanaf 3 ruiten of meer op de lange zijde is een openslaand raam mogelijk. Dit omdat voor een openslaand raam het frame altijd vierkant moet zijn. 

Het is mogelijk om een lichtpunt in de lichtstraat te plaatsen. Dit heeft toegevoegde waarde wanneer je ‘s avonds in het donker onder je veranda wilt blijven zitten. Of wanneer je de eettafel onder je lichtstraat plaatst. Dan geeft dit een natuurlijke authentieke uitstraling.   

Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. Voor de buitenzijde van de lichtstraat handteren we standaard antraciete onderhoudsarme aluminium afdekprofielen.

Wat is het verschil tussen een schilddak en zadeldak lichtstraat?

Het belangrijkste verschil tussen een schilddak en zadeldak lichtstraat is dat een schilddak lichtstraat bestaat uit 4 zijden met glas in plaats van de 2 zijden bij een zadeldak. De hoeveelheid daglicht is in beide situaties nagenoeg gelijk, alleen kan het schilddak bij een lage zon, net wat meer lichtinval geven. Tevens resulteren de 4 glazen zijden in een ambachtelijke, luxueuze en stijlvolle uitstraling, hiermee geeft een schilddak een meer landelijke look waarbij het zadeldak iets strakkere vormen aanneemt met de vierkante of rechthoekige ruiten. Het zadeldak lijkt dus veel op het schilddak, alleen deze heeft dus twee schuin oplopende zijden.

Voordelen van een schilddak lichtstraat

Voordelen van een schilddak lichtstraat

  • Biedt een zeer natuurlijk lichtinval
  • Exclusieve, ambachtelijke afwerking
  • Heeft een beperkte hoogte
  • Met of zonder tussenstijl
  • Voorzien van een nok
Schilddak lichtstraat keuken - Winters Lichtstraten

Schilddak lichtstraat keuken - Winters Lichtstraten

Schilddak lichtstraat met verlichting - Winters Lichtstraten

Schilddak lichtstraat met verlichting - Winters Lichtstraten

Schilddak maatwerk

Schilddak maatwerk

Schilddak maatwerk

Schilddak lichtstraat overkapping - Winters Lichtstraten

Schilddak lichtstraat overkapping - Winters Lichtstraten

Schilddak lichtstraat - lichtpunt

Schilddak lichtstraat - lichtpunt

Schilddak klein formaat

Schilddak klein formaat

Schilddak klein formaat

Schilddak groot formaat

Schilddak groot formaat

Schilddak boven keuken

Schilddak boven keuken

Schilddak lichtstraat

Schilddak lichtstraat

Schilddak lichtstraat

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een schilddak lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti of Mahonie hardhout. De buitenzijde wordt volledig afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.