Schilddak

Lichtstraat schilddak

Een schilddak lichtstraat is eigenlijk het paradepaardje onder de lichtstraten van Winters Lichtstraten. Dit type lichtstraat brengt het zonlicht op een zeer natuurlijke manier naar binnen en heeft een exclusieve, ambachtelijke uitstraling. De schuine zijde wordt ook wel een ‘wolfskap’ of ‘wolfseind’ genoemd.

Het schilddak bestaat uit vier glas zijdes met een hellingshoek van 24 graden. Hierdoor is de hoogte van dit type lichtstraat beperkt. Anders dan een piramide lichtstraat, die vierkant is, heeft het schilddak een nok. Dankzij de nok is de lengte van de lichtstraat geheel op maat te vergroten.

Voordelen van een schilddak lichtstraat

Mogelijke afmetingen schilddak lichtstraat

Het schilddak type lichtstraat is te verkrijgen zonder tussenstijl in de kleinere variant tot 2 meter lang. Met tussenstijl kan vrijwel elke lengte worden gerealiseerd. De maximale breedte is 4 meter en in de lengte is elke maat leverbaar.

Wat is een tussenstijl

Glas is niet in elke breedte te verkrijgen en daarom moet het ergens onderbroken worden. Op deze plek plaatsen wij een tussenstijl oftewel een ‘spoor’. Een tussenstijl versterkt de constructie. Veel mensen vinden het mooi om te zien dat de constructie uit meerdere vlakken is opgebouwd in plaats van dat de lichtstraat uit een enkele glasplaat bestaat. Schilddak lichtstraten kunnen door het gebruik van tussenstijlen bovendien vaak met de hand gelegd worden in plaats van met behulp van een kraan.

Hoge kwaliteit en 10 jaar garantie

Het frame voor een schilddak lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie. Door te kiezen voor kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!

Afbeeldingen