Haal het natuurlijk licht in huis met een vlakke lichtstraat. Stel je voor: een stralend blauwe lucht boven je hoofd, zachte zonnestralen die je leefruimte binnenkomen en een gevoel van rust en ruimte binnen jouw leefruimte. Dat is exact wat een vlakke lichtstraat toevoegt. Deze lichtstraat heeft een groot glasoppervlak en is relatief laag in hoogte. De verdeling van het glas in het frame kan volledig naar eigen wens worden samengesteld door elk gewenst aantal ruiten. Een lichtstraat op vlak dak is mogelijk in verschillende uitvoeringen zoals vrijstaand, tegen de gevel, op een uitbouw, veranda of hellend dak. Hierover lees je hieronder meer. 

Leverbaar in elk formaat

Afbeelding lichtstraat vlak 2000 x 1000mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat vlak 2000 x 1000mm hoog rendement veiligheidsglas

Vlakke lichtstraat van 2000 x 1000mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 1800 x 800mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarm zetwerk in de kleur antraciet (Ral 7016).


Vanaf € 2.164,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat vlak 3000 x 1000mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat vlak 3000 x 1000mm hoog rendement veiligheidsglas

Vlakke lichtstraat van 3000 x 1000mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 2800 x 800mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarm zetwerk in de kleur antraciet (Ral 7016).

Uit voorraad leverbaar
Vanaf € 2.647,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat vlak 4000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat vlak 4000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Vlakke lichtstraat van 4000 x 1500mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 3800 x 1300mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarm zetwerk in de kleur antraciet (Ral 7016).


Vanaf € 4.332,00

Bekijk product

Waarom een vlakke lichtstraat kiezen?

Bij een vlakke lichtstraat wordt de hoeveelheid licht gemaximaliseerd. Of het nu gaat om je keuken, woonkamer, kantoor of veranda, het zonlicht brengt een gevoel van levendigheid en openheid naar boven. In vergelijking met andere typen lichtstraten zoals het zadeldak of schilddak is een vlakke lichtstraat meestal eenvoudiger te plaatsen. Ook heeft het een bescheiden constructie waardoor het een optimale prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Door het grote glasoppervlak en de strakke, moderne constructie voegt het elegantie aan je interieur toe terwijl het de visuele schoonheid van jouw leefruimte verbetert.  

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een vlakke lichtstraat:

• brengt veel natuurlijk licht naar binnen wat een positief effect heeft op jouw leef comfort;

• visuele aantrekkingskracht: het zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten waardoor je een open leefruimte creëert. Dit draagt bij aan een optisch grotere ruimte;

• waterdichte constructie: de minimale hellingshoek van 5 graden zorgt ervoor dat er geen water op het glas blijft staan en keurig wegloopt

• goede isolatie: wanneer je kiest voor een geïsoleerde lichtstraat in bijvoorbeeld je keuken kan je met isolerend glas besparen op je energiekosten. Ontdek alles over de verschillende glassoorten en diktes.

• in veel toepassingen mogelijk: denk hierbij aan het plaatsen van een lichtstraat op een plat dak of tegen een gevel. Ook is het plaatsen in een uitbouw of veranda een uitstekende optie. Wil je een lichtstraat op een schuin dak plaatsen? Bekijk dan onze pagina over lichtstraat voor hellend dak.

Wat zijn de mogelijke uitvoeringen van een vlakke lichtstraat?

Heb je twijfels of jouw wens over de vorm en afmeting van een vlakke lichtstraat mogelijk is? Of heb je extra wensen zoals zonwerend glas of een specifieke verdeling van het aantal ruiten? Neem gerust contact op en laat je informeren door onze experts.

Afmetingen: onze vlakke lichtstraten zijn leverbaar in elk formaat. De meest gangbare formaten staan op deze pagina. Zo is het formaat 2000 x 1000 mm al verkrijgbaar vanaf €2.164. Heb je een specifieke maat in gedachten, laat het ons vooral weten. 

Aantal ruiten: ook hierin denken we graag met jou mee. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een vlakke lichtstraat van 4000 x 1500 mm in 4 ruiten te verdelen, maar ook 1 ruit behoort tot de mogelijkheden.

Materiaal: al onze lichtstraten zijn geproduceerd uit duurzaam Meranti of Mahonie hardhout met duurzaamheidsklasse II. Dit staat gelijk aan een minimale levensduur van 25 jaar. De buitenzijde is voorzien van antraciet aluminium profielen, wat resulteert in een onderhoudsarme afwerking. Wij verkopen dus geen lichtstraten dat enkel en alleen uit aluminium bestaat.  

Glassoort: welke glassoort je kiest hangt er mede vanaf of je een geïsoleerde of niet geïsoleerde lichtstraat wilt. Enkel gelaagd glas volstaat voor een veranda. Wil je een hogere isolatiewaarde in bijvoorbeeld een nieuwbouw woning dan kan je kiezen voor triple glas waardoor er een dubbele luchtkamer ontstaat.     

Opties: ben je op zoek naar een lichtstraat met beloopbaar glas, andere hellingshoek, zonwerende beglazing of juist een frameless look voor een minimalistische uitstraling? Wij denken graag met je mee. Goed om te weten: een lichtstraat met openslaand raam is alleen mogelijk bij een zadeldak of schilddak.  Het is wel mogelijk om een vlakke lichtstraat volledig te openen (max formaat 3000 x 1000mm). 

Voordelen van een vlakke lichtstraat

Voordelen van een vlakke lichtstraat

  • Veel extra daglicht in de ruimte
  • Groot glasoppervlak
  • Frameless look
  • Hellingshoek aanpasbaar

Wat onze klanten vertellen

Veel gestelde vragen over vlakke lichtstraten

Wat kost een lichtstraat voor een plat dak? 

Een standaard lichtstraat voor een plat dak vind je bij ons voor een prijs vanaf €2.164. Dit is een lichtstraat met een breedte van 2 meter en een diepte van 1 meter. Echter hangt de definitieve prijs af van alle bovengenoemde factoren. Geef je wensen bij ons aan en twijfel niet om contact op te nemen voor vrijblijvend advies. 

 

Hoe schuin moet een platte lichtstraat zijn? 

Een standaard lichtstraat wordt gemaakt in een hellingshoek van 5 graden. De minimale hellingshoek van 5 graden zorgt ervoor dat er geen water op het glas blijft staan. Dit voorkomt dat er na een regenbui stof of ander vuil op de ramen achterblijft. In overleg is het ook mogelijk om dit aan te passen en meer richting een lessenaar model aan te passen. 

 

Wat is goedkoper: een vlakke of een zadeldak lichtstraat? 

Een vlakke lichtstraat is doorgaans goedkoper dan een zadeldak lichtstraat. De vlakke lichtstraat heeft dikker glas door de lage hellingshoek en het ontbreken van een nok. De constructie van het zadeldak bevat meer hout en is bewerkelijker dan een vlakke lichtstraat. In de meeste gevallen is de vlakke lichtstraat goedkoper, wanneer de afmetingen groter worden komen de prijzen heel dicht bij elkaar.

 

Welke voorbereidingen zijn er nodig voor een vlakke lichtstraat?

De voorbereidingen voor een vlakke lichtstraat worden niet door Winters Lichtstraten uitgevoerd. De voorbereidingen bestaan uit het creëren van een doorbraak, het aanbrengen van de raveling en het realiseren van de opstand op het dak. Wanneer wij de komen plaatsen moet de dakbedekking op de opstand aangebracht zijn.

Wij hebben tekeningen (principedetail) waarin de voorbereidingen zijn uitgewerkt, deze leveren wij aan bij een offerteaanvraag. let op: wij doen geen constructieberekening voor de sparing. 

Vlakke lichtstraat - binnen

Vlakke lichtstraat - binnen

Vlakke lichtstraat - Sedum dak

Vlakke lichtstraat - Sedum dak

Lichtstraat vlak 3 ruiten

Lichtstraat vlak 3 ruiten

Vlakke lichtstraat

Vlakke lichtstraat

Vlakke lichtstraat veranda

Vlakke lichtstraat veranda

Vlakke lichtstraat - binnen

Vlakke lichtstraat - binnen

lichtstraat vlak overkapping

lichtstraat vlak overkapping

lichtstraat vlak binnensituatie

lichtstraat vlak binnensituatie

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een vlakke lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti of Mahonie hardhout. De buitenzijde wordt volledig afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium en zetwerk.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.