Zadeldak

Lichtstraat zadeldak

Het type zadeldak is door zijn vorm zeer gewild en overal toepasbaar. Het brengt net zoveel licht binnen als het type schilddak, maar is door zijn vorm lager geprijsd. Het past bij een strakke bouwstijl en is geschikt voor ruimtes waarin het belangrijk is een zee van licht te creëren. Denk hierbij ook aan kantoorpanden.

Deze lichtstraat heeft twee schuine zijdes onder een hoek van 24 graden. Door deze lage hellingshoek is de hoogte van een grote lichtstraat relatief laag. Het type zadeldak is te verkrijgen zonder tussenstijl tot een afmeting van 1000 x 1800 mm. Grotere formaten worden geleverd met tussenstijl, waardoor deze lichtstraat in elke afmeting is te produceren.

Anders dan het type schilddak kan het type zadeldak worden geleverd in een breedte van meer dan 4000 mm; er worden dan meerdere compartimenten aangebracht.

De zadeldak lichtstraat wordt net als de overige lichtstraten gemaakt van meranti hardhout. Wij kiezen voor meranti in onze lichtstraten om de kwaliteit te waarborgen en een garantie van 10 jaar te kunnen geven.

 

 

Afbeeldingen