Het zadeldak is de meest voorkomende dakconstructie bij woningen in Nederland. Zo kennen we binnen de lichtstraten ook het type zadeldak lichtstraat. Deze lichtstraat kenmerkt zich door twee schuine glazen panelen die elkaar in de nok snijden. De kopse kanten worden afgewerkt met interieurplex en meegespoten in dezelfde kleur waardoor het een moderne en ruimtelijke uitstraling heeft. De vakverdeling is naar eigen wens te bepalen. Dit wordt in de afbeelding hierboven mooi weergegeven (8 ruiten). Samenvattend: een zadeldak lichtstraat vergroot de natuurlijke lichtinval, en je creëert een grotere unieke leefruimte door middel van een schuin dak. 

Leverbaar in elk formaat

Afbeelding lichtstraat zadeldak 2000 x 1250mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat zadeldak 2000 x 1250mm hoog rendement veiligheidsglas

Zadeldak lichtstraat van 2000 x 1250mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 1800 x 1050mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).


Vanaf € 2.723,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat zadeldak 3000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat zadeldak 3000 x 1500mm hoog rendement veiligheidsglas

Zadeldak lichtstraat van 3000 x 1500mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 2800 x 1300mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).

Uit voorraad leverbaar
Vanaf € 3.735,00

Bekijk product
Afbeelding lichtstraat zadeldak 4000 x 2000mm hoog rendement veiligheidsglas

Lichtstraat zadeldak 4000 x 2000mm hoog rendement veiligheidsglas

Zadeldak lichtstraat van 4000 x 2000mm voorzien van hoog rendement veiligheidsglas (dagmaat 3800 x 1800mm). De lichtstraat is geproduceerd uit duurzaam Meranti hardhout. Het houtwerk is standaard 2 keer gegrond, optioneel kunnen we de lichtstraat aflakken in elke gewenste Ral kleur. De buitenzijde van de lichtstraat is voorzien van onderhoudsarme aluminium afdekprofielen in de kleur antraciet (Ral 7016).


Vanaf € 5.036,00

Bekijk product

Wat zijn de voordelen van een zadeldak lichtstraat?

Er zijn een aantal voordelen van een zadeldak lichtstraat op jouw dak of uitbouw. Hierbij kan je denken aan: 

1. Vergroot de ruimtelijke en natuurlijke uitstraling in je woonruimte: door het toevoegen van een zadeldak op je vlakke dak transformeer je jouw woonruimte tot een open en sfeervolle ruimte waar je nog jaren plezier van hebt. Het natuurlijke zonlicht dat binnenvalt, verbetert de uitstraling van het interieur en leefomgeving. Tevens creëert het een unieke overgang tussen binnen en buiten waardoor je je meer verbonden voelt met de wereld om je heen. En je hebt dus een prachtig uitzicht op deze buitenomgeving. 

2. De lichtstraten bieden een uitstekende isolerende werking en dus optimale energie-efficiëntie: op deze manier houd je de warmte in de winter binnen en in de zomermaanden buiten. Zadeldak lichtstraten met zonwerende beglazing is ook mogelijk, hiermee wordt opwarming door de zon tegengegaan. 

3. Een goede afvoer van hemelwater: net zoals bij de zadeldak constructie geldt het ook voor de zadeldak lichtstraat dat het water gemakkelijk  wordt afgevoerd. Door de hellingshoek van 24 graden spoelen de ruiten bij een regenbui goed schoon. 

4. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: dit type lichtstraat is mogelijk in elk type formaat en afmeting zodat het past bij jouw persoonlijke voorkeur. Standaard bieden wij de volgende formaten aan: 2 meter breed x 1,25 meter hoog (4 ruiten), 3 meter breed en 1,5 meter hoog (6 ruiten) of 4 meter breed x 2 meter hoog (8 ruiten). Zoals benoemd is de zadeldak lichtstraat leverbaar in elk formaat, dus neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Door het puntdak effect van dit type lichtstraat ontstaat er meer hoogte in de ruimte. Hierdoor is de onderliggende ruimte hoger en geeft het een ruimtelijk gevoel. 

Wat is de gemiddelde prijs van een zadeldak?

De gemiddelde prijs van een zadeldak hangt af van de verschillende opties. Winters Lichtstraten produceert het standaard formaat 2000 x 1250 mm vanaf €2.723 (4 ruiten). Wanneer je de keuze maakt voor een bredere lichtstraat, bijvoorbeeld 4000 x 2000 mm (8 ruiten), dan is deze verkrijgbaar vanaf €5.036. Kortom: het hangt af van het formaat dat je wenst, eventuele opties (openslaand raam, glassoort, zonwering) en het wel of niet aflakken van de lichtstraat bepalen de prijs. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Wat onze klanten vertellen

Welke lichtstraat kiezen?

Binnen Winters Lichtstraten hebben we een breed aanbod van lichtstraten zoals een vlakke, schilddak of lessenaar lichtstraat. De uiteindelijke keuze hangt af van jouw wensen en behoeften. Ben je op zoek naar een unieke manier om jouw woonruimte te verlichten? Naast de genoemde functionele voordelen zoals de isolerende werking, natuurlijk zonlicht en het vergroten van de leefruimte biedt het ook esthetische voordelen. De zadeldak lichtstraat voegt een persoonlijke smaak toe aan de woning. Transformeer jouw leefruimte in een natuurlijke oase van licht en geniet dagelijks van de warme gloed van de zon. Door de interessante prijsstelling en de vele opties om een zadeldak lichtstraat naar persoonlijke voorkeur samen te stellen is dit de meest verkochte lichtstraat binnen ons assortiment.

Voordelen van een zadeldak lichtstraat

Voordelen van een zadeldak lichtstraat

  • Strak design
  • Openslaand raam mogelijk
  • Geschikt voor elke ruimte
  • Vierkante strakke beglazing
  • Scherpe prijs kwaliteit verhouding

Lichtstraat zadeldak binnensituatie

Lichtstraat zadeldak binnensituatie

lichtstraat zadeldak kantoorruimte

lichtstraat zadeldak kantoorruimte

lichtstraat zadeldak vervangen

lichtstraat zadeldak vervangen

Lichtstraat zadeldak werkruimte

Lichtstraat zadeldak werkruimte

zadeldak lichtstraat groot formaat

zadeldak lichtstraat groot formaat

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een zadeldak lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti of Mahonie hardhout. De buitenzijde wordt volledig afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.