Lichtstraat opties

Winters lichtstraten Elke lichtstraat kan naar wens worden samengesteld. De verschillende mogelijkheden zijn hier weergegeven, mocht u aanvullende vragen/wensen hebben, neem dan contact met ons op; wij denken graag met u mee!

Aflakken lichtstraat

Aflakken lichtstraat

Elke lichtstraat wordt aangeboden in de grondverf. De lichtstraat wordt voorzien van 2 lagen verf. Wij kunnen de grondverf in licht (wit) en donker (antraciet) aanbrengen. Tegen een meerprijs kunnen wij de lichtstraat aflakken in elke gewenste ral kleur. Het voordeel is dat u de lichtstraat niet meer hoeft te schilderen en de complete lichtstraat wordt voorzien van een 3e aflak laag.

Veiligheidsglas

Alle lichtstraten zijn voorzien van veiligheidsglas. De binnenruit van de lichtstraat is voorzien van een dubbele PVB (transparante folie) waardoor er geen gevaar ontstaat bij breuk. Daarnaast wordt het glas berekend op meerdere factoren als sneeuw en wind.

Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing

Naast standaard hoogrendement veiligheidsglas is het mogelijk om de lichtstraat te voorzien van zonwerende beglazing. Zonwerende beglazing adviseren wij wanneer de lichtstraat op het hoogtepunt van de dag 12:00 -15:00 in een zonrijke positie staat. Zonwerende beglazing zorgt voor een verminderde opwarming van de onderliggende ruimte door direct zonlicht.

Triple beglazing

Om een nog hogere isolatiewaarde te halen is het mogelijk om de lichtstraten te voorzien van triple beglazing. Triple beglazing zorgt voor een hogere isolatiewaarde, wat u een besparing kan opleveren op het gebied van energieverbruik. 
Tip: informeer naar de mogelijkheden voor subsidie op HR++ en Triple beglazing.

Lichtstraat openslaand raam

Bij het zadeldak en het schilddak lichtstraat is het mogelijk om voor een openslaand raam te kiezen. Een openslaand raam zorgt voor extra ventilatie en ontluchting. Een openslaand raam is mogelijk in een handmatige variant (handspindel) en een elektrische variant (kettingmotor). De positie van een openslaand raam is altijd een tussenruit.

Lichtpunt in Lichtstraat

Lichtpunt in Lichtstraat

Wanneer het 's avonds donker wordt kan een lichtpunt in de nok van de lichtstraat van toegevoegde waarde zijn. Het is in elke lichtstraat met een tussenstijl of nok mogelijk om (de voorbereidingen) voor een lichtpunt te treffen. Bij de plaatsing van de lichtstraat zal hier rekening mee gehouden worden.

Zonwering voor lichtstraten

Een zonwering aan de buitenzijde of binnenzijde van de lichtstraat? Er zijn diverse mogelijkheden qua zonwering. Van plissé gordijn tot volledige verduistering.

Verdeling glas

De verdeling van het glas kan naar wens worden aangepast. Wij kunnen rekening houden met wensen qua verdeling in de lichtstraat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een vlakke lichtstraat van 4000 x 1500 in 4 ruiten te verdelen, maar uit 1 ruit is ook mogelijk. Benoem deze voorkeuren bij een aanvraag dan kunnen wij hier direct rekening mee houden bij een offerte.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor onze lichtstraten wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.