Lichtstraat aflakken

Het aflakken van de lichtstraten is een extra optie die wij onze klanten bieden. Het aflakken van een lichtstraat heeft een aantal voordelen. Wij geven hier alle informatie over het aflakken van de lichtstraat.

Welk gedeelte van de lichtstraat wordt afgelakt

Welk gedeelte van de lichtstraat wordt afgelakt

Elke lichtstraat van Winters Lichtstraten is geproduceerd op basis van een hardhouten frame. Bij de keuze voor aflakken van de lichtstraat gaat het om de kleurstelling van het houten frame welke aan de binnenzijde van de lichtstraat zichtbaar is.

Grondverf

Grondverf

Elke lichtstraat is standaard voorzien van twee lagen grondverf. Voor het aanbrengen van grondverf ondergaat de lichtstraat een grondige inspectie en wordt de lichtstraat geschuurd. Eventuele oneffenheden als deukjes of oneffenheden worden vakkundig hersteld voor onze lichtstraat specialisten. Vervolgens wordt twee keer een laag grondverf aangebracht op het frame. Tussen de eerste en tweede laag worden de naden in de lichtstraat gekit en de lichtstraat opnieuw fijn geschuurd. De lichtstraat heeft met de grondverf een goede basis, waarbij het hout beschermd is en de lichtstraat in licht of donker kan worden aangeboden.

Aflakken van de lichtstraat

Door het aflakken heeft de complete lichtstraat een extra laag beschermende verf. Doordat de lichtstraten op kleur worden gespoten, krijgen alle delen van de lichtstraat deze extra aflak laag. De kleur van de aflaklaag is in elke gewenste RAL-kleur mogelijk. Hiermee heeft de lichtstraat direct de gewenste eindkleur en is de lichtstraat optimaal beschermd tegen alle weersomstandigheden.

Zadeldak lichtstraat Ral 7021

Zadeldak lichtstraat Ral 7021

Zadeldak lichtstraat kleur resedagroen - RAL 6011

Zadeldak lichtstraat kleur resedagroen - RAL 6011

Zadeldak lichtstraat RAL 9005 zwart

Zadeldak lichtstraat RAL 9005 zwart

Zadeldak lichtstraat kleur Witgroen RAL 6019

Zadeldak lichtstraat kleur Witgroen RAL 6019

Schilddak lichtstraat kleur wit RAL 9010

Schilddak lichtstraat kleur wit RAL 9010

Meest gekozen kleuren

Elke RAL kleur is mogelijk, maar er zijn wel een aantal kleuren welke vaak terugkomen. De meest gekozen kleuren zijn Zwart RAL 9005, Zwartgrijs Ral 7021, Antraciet Ral 7016, Wit Ral 9010, Cremewit Ral 9001. Mocht je een specifieke kleur in gedachten hebben, maar is het RAL nummer niet bekend, in de meeste gevallen kunnen wij op basis van de naamgeving de juiste (RAL) kleur koppelen. 

Lichtstraat achteraf in eigen beheer aflakken

Het is mogelijk om de lichtstraat in eigen beheer af te lakken maar dit brengt enkele nadelen met zich mee: 

Bepaalde delen zijn lastiger te bereiken wanneer het glas is aangebracht:

• Het kost meer tijd om de lichtstraat achteraf af te lakken.

• De omstandigheden om te schilderen en daarmee de kwaliteit vanuit de fabriek is lastig te evenaren.

Sikkens verf

Sikkens verf

Wij passen op al onze lichtstraten verf toe van Sikkens. Sikkens is onderdeel van AkzoNobel en heeft hoge kwaliteit verf voor professioneel schilderwerk. In samenwerking met Sikkens zijn de beste verf oplossingen bedacht om de Winters Lichtstraten te voorzien van een goede bescherming en een mooi uiterlijk.

 

Watergedragen verf

 

Alle lichtstraten zijn voorzien van watergedragen verf. Watergedragen verf geeft een goede hechting op hout en vergeelt niet. Naast de voordelen voor het product is watergedragen verf ook minder belastend voor het milieu.

Airless

Het aanbrengen van de verf gebeurt door middel van een airless verfspuit. Hiermee wordt een mooie en gelijkmatige verflaag aangebracht met zo min mogelijk nevel. Door onze jarenlange ervaring heeft iedere lichtstraat de juiste laagdikte waardoor er een volle verflaag ontstaat die het hout optimaal beschermt. Tevens behoudt de lichtstraat zijn authentieke uitstraling doordat de houtstructuur nog zichtbaar is. Het aanbrengen van de verf met een airless verfspuit bespaart tijd, waardoor wij de lichtstraten voor een scherpe prijs kunnen verven en aflakken.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor onze lichtstraten wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.