Lichtstraat bedrijfspand

Samenwerken voor meer daglicht

Lees hier over de positieve effecten van een lichtstraat op jouw zakelijke ruimte. Het belang van een heldere, open en uitnodigende omgeving wordt voor mensen steeds belangrijker. Laat jouw ruimte stralen met de kracht van natuurlijk daglicht. 

Naast het bedienen van de particuliere markt, levert Winters Lichtstraten ambachtelijke houten lichtstraten aan de zakelijke markt. Er is tegenwoordig meer aandacht voor het creëren van een aantrekkelijke en functionele zakelijke ruimte. Wij werken rechtstreeks samen met aannemers, architecten en eigenaren van bedrijfspanden. Denk bijvoorbeeld aan een restauranteigenaar die een sfeervolle ambiance wil creëren voor zijn klanten. Of een eigenaar van een bedrijfshal die het natuurlijk daglicht voor zijn werknemers wil vergroten. Wij denken graag met jou mee. Lees hieronder waarom een lichtstraat investering loont en laat je inspireren door onze uitgevoerde projecten.

Daglicht is goed voor jou

Natuurlijk daglicht is goed en gezond voor de mens. Helaas leven wij in een land met te weinig zonuren op jaarbasis. Hoe fijn is het om tijdens je werk in een bedrijfspand, vergaderruimte of klaslokaal toch natuurlijk daglicht te ontvangen? Onderzoek toont aan dat daglicht positieve invloed heeft op de alertheid, het humeur en zelfs het concentratievermogen. Werknemers die werken in een omgeving met veel daglicht ervaren gemiddeld minder vermoeidheid en stress. Dit zorgt weer voor betere prestaties. Gelukkig zien we in toenemende mate bedrijven investeren in natuurlijk daglicht. Kijk verderop naar onze uitgevoerde projecten voor een lichtere wereld. 

Energie efficiënte lichtstraat

Voor veel gezinnen en bedrijven is het beheersen van de operationele kosten zoals gas, water en licht een uitdaging. Vooral in slecht geïsoleerde bestaande bouw. Daarnaast zijn de eisen vanuit de overheid voor bedrijven aangescherpt. Vanaf 2023 moet een ruimte met kantoorfunctie, welke minimaal 100m2 beslaat, minimaal energielabel C hebben. Een nieuwe goed geïsoleerde lichtstraat als vervanging van een oude lichtstraat heeft dus een grote positieve bijdrage aan het verbeteren van de isolatiewaarde. Tevens vermindert het de behoefte aan kunstmatig daglicht gedurende de dag. Wil je een lichtstraat vervangen? Wij denken graag met je mee voor een duurzame oplossing. Mogelijk heb je ook recht op overheidssubsidies bij het vervangen van jouw lichtstraat. Goed om te weten: wij verwijderen de oude lichtstraat en plaatsen de nieuwe lichtstraat binnen één werkdag. Wel net zo makkelijk.

Zadeldak lichtstraten vervangen

Zadeldak lichtstraten vervangen

Figee hallen - Haarlem

3 Zadeldak lichtstraten vervangen

3 Zadeldak lichtstraten vervangen

Rest. Toscanini - Amsterdam

Zadeldak lichtstraat

Zadeldak lichtstraat

Safety Lift - Nieuw Vennep

Lichtstraat zadeldak

Lichtstraat zadeldak

Anne de Vries School - Epe

Wat onze klanten vertellen

Optimale klantbeleving

Zoals je hierboven kunt zien dragen onze lichtstraten bij aan een verbeterde esthetiek en klantbeleving. Als eigenaar van een restaurant of winkel wil je jouw klant een unieke ervaring bieden. Hier spelen ambiance en ervaring een belangrijke rol in het creëren van blije klanten. Onze lichtstraten voegen ruimte, elegantie en een moderne uitstraling toe aan jouw pand. Of het nu gaat om een stijlvolle overdekte binnenplaats in een restaurant, of een open uitnodigende ontvangsthal in een winkel. Wij denken graag met jou mee. Iedere situatie vraagt een unieke benadering voor het optimaal laten renderen van licht in jouw ruimte.

Een verantwoordelijke keuze

Kies je voor Winters Lichtstraten dan geniet je tot wel 30 jaar van een op maat gemaakte lichtstraat. Doordat wij alleen werken met kwaliteitsproducten bieden we 10 jaar garantie op onze lichtstraten. Onze daglicht experts denken graag met jou mee, van ontwerp tot de installatie van een hoogwaardige lichtstraat. Bekijk ook eens onze opties om jouw zakelijke ruimte te transformeren en zakelijk succes te stimuleren.

Wanneer de lichtstraat door Winters Lichtstraten geplaatst en afgemonteerd is, geven wij 10 jaar garantie op de lichtstraat en de waterdichtheid. Wanneer je als aannemer de lichtstraat plaatst, wordt de garantie verlegd. De kwaliteit van de de lichtstraat en de waterdichtheid verschuift naar degene die de lichtstraat plaatst.

Jazeker, Winters Lichtstraten werkt samen met diverse architectenbureaus. Wij voorzien architecten van tekeningen en aanvullende informatie. Het is ook mogelijk om als architect klanten door te sturen, hiermee kunnen wij de klant van alle informatie voorzien en ontzorgen we de architect voor wat betreft de voorlichting.

De levertijd van lichtstraten is twee weken, dit betreft de voorraad modellen. Wanneer er maatwerk wordt gemaakt zijn wij afhankelijk van de glasleverancier, hierbij moet je uitgaan van 8 tot 10 weken. 

Al onze lichtstraten hebben een aluminium afwerking aan de buitenzijde en zijn hierdoor onderhoudsarm. De binnenzijde is altijd opgebouwd uit een kozijn van hardhout, hierdoor is elk formaat mogelijk. Personalisatie van de lichtstraat is mogelijk (denk aan glasverdelingen) en het kan in elke gewenste kleur worden afgelakt. 

Ja, Winters Lichtstraten heeft technische tekeningen om de juiste opstand te maken. Vaak is een belletje naar Winters Lichtstraten genoeg om je te helpen met het bepalen van de juiste opstand. Wij sturen de technische tekeningen na. 

Ja, dit is mogelijk: de digitale brochure geeft antwoord op de meest voor de hand liggende vragen. In onze showroom kunnen wij u of uw potentiële klanten nog meer informatie geven en de producten en het productieproces laten zien. Heeft u vragen na het lezen van de brochure, plan dan een adviesgesprek in onze showroom of neem telefonisch contact op voor aanvullend advies.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een schilddak lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti of Mahonie hardhout. De buitenzijde wordt volledig afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.