Plaatsing Winters Lichtstraten

Al onze lichtstraten worden met veel passie en kennis geproduceerd. Om het werk te voltooien is het plaatsen van een lichtstraat een belangrijke en specialistische klus. Bij afname van een lichtstraat heb je als klant altijd de optie om de lichtstraat door onze specialisten te laten plaatsen of om dit in eigen beheer te (laten) doen.

Plaatsing door Winters Lichtstraten

Plaatsing door Winters Lichtstraten

Binnen Nederland plaatsen wij onze lichtstraten met meerdere ervaren teams. De plaatsing van een lichtstraat wordt binnen één werkdag afgerond. Bij plaatsing van grotere lichtstraten of lichtstraten waar grote en zwaardere ruiten worden gebruikt, zetten wij onze eigen compacte spinkraan* in. Wanneer onze specialisten de lichtstraat plaatsen, wordt er 10 jaar garantie op de houten constructie en de waterdichtheid gegeven.

Waaruit bestaat de plaatsing

Waaruit bestaat de plaatsing

Bij het plaatsen van een lichtstraat wordt het kozijn van de lichtstraat gemonteerd op de inmiddels aangebrachte opstand. Het glas wordt daarna op het Winters Lichtstraten kozijn aangebracht en vakkundig afgekit. Vervolgens worden de aluminium afwerkstrips aan de buitenzijde bevestigd en wordt het geheel nogmaals afgekit in kleur.

Zo gaat de voorbereiding

Zo gaat de voorbereiding

Het realiseren van de doorbraak in het dak, het plaatsen van de opstand en het afwerken van de dagkantbetimmering wordt niet door Winters Lichtstraten uitgevoerd. Dit is veel efficiënter uit te voeren door een (lokale) aannemer welke meestal al betrokken is bij de werkzaamheden. Het voordeel van deze aanpak is dat alle voorbereidende werkzaamheden eerst kunnen worden getroffen en de plaatsing zelf in één dag kan worden gerealiseerd. Zowel de aannemer als de specialisten van Winters Lichtstraten kunnen separaat van elkaar de werkzaamheden uitvoeren. (afbeelding - opstand voor zadeldak en schilddak)

Voor het aanbrengen van de opstand zijn technische tekeningen beschikbaar (principe detail) waarmee een lokale aannemer de opstand kan uitvoeren. Deze technische tekeningen ontvang je direct bij de offerteaanvraag. Bij vragen of onduidelijkheden kunnen wij je altijd voorzien van advies. (afbeelding - opstand vlakke lichtstraat)

Plaatsing in eigen beheer

Het is mogelijk de lichtstraat in eigen beheer te plaatsen of dit door een lokale aannemer te laten doen. Voor het schilddak en het zadeldak is een plaatsingshandleiding beschikbaar. De vlakke lichtstraten en de lessenaar lichtstraat wordt vrijwel altijd door Winters Lichtstraten geplaatst i.v.m. het zware gewicht van het glas.

Waterdichtheidsgarantie

Winters Lichtstraten geeft 10 jaar garantie op de houten constructie en de waterdichtheid wanneer onze eigen specialisten de lichtstraat plaatsen. Bij plaatsing in eigen beheer wordt de waterdichteidsgarantie verplaatst naar de plaatsende partij.

Extra snelle levering en plaatsing van de lichtstraat

Extra snelle levering en plaatsing van de lichtstraat

Wil je op korte termijn een lichtstraat (laten) plaatsen? Winters Lichtstraten heeft een aantal modellen en afmetingen uit voorraad leverbaar. Neem direct telefonisch contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden of vul het contactformulier in.

*Plaatsing met spinkraan

*Plaatsing met spinkraan

Bij plaatsing met onze spinkraan is het belangrijk dat de aanbouw bereikbaar is en wij ruimte hebben om de kraan te stempelen. De kraan heeft in de compacte vorm een afmeting van 85 centimeter breed, 190 centimeter hoog, 320 centimeter lang. De spinkraan kan zich verplaatsen met rupsbanden. Voor de afstempeling moet een ruimte zijn van in totaal +/- 4.5 bij 4.5 meter waar de stempelpoten van de kraan kunnen staan. Mocht je twijfelen of we bij jou terecht kunnen, neem dan even contact op zodat we de situatie door kunnen nemen.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor onze lichtstraten wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten en mensen geven we 10 jaar garantie op Winters Lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs.