lichtstraat met raam

Een lichtstraat met een openslaand raam voor ventilatie

LICHTSTRAAT MET RAAM

LICHTSTRAAT MET RAAM

Ben je op zoek naar mogelijkheden om jouw leefruimte te ventileren? Denk aan warme zomerdagen waarbij je de warme lucht niet wilt vasthouden onder je overkapping. Of aan de mogelijkheid om je woonkeuken tijdelijk te ventileren om de etenslucht te minimaliseren. Met behulp van een te openen raam kan je de ruimte ontluchten en ventileren. Lees hier alles over de mogelijkheden om jouw leefomgeving te ventileren met frisse lucht. Ventilatie is een mogelijkheid wanneer je kiest voor een zadeldak, schilddak of vlakke lichtstraat.

MINIMALISTISCH DESIGN

MINIMALISTISCH DESIGN

Door het minimalistische design van het te openen raam is deze onopvallend afgewerkt. Zowel de binnen- als de buitenzijde van het raam heeft dezelfde stijl als de rest van de lichtstraat. Het raam is in de lichtstraat verwerkt en niet er bovenop. Dit resulteert in een authentieke uitstraling.

VENTILATIE IN JOUW LICHTSTRAAT

 

Ventilatie in de lichtstraat is een waardevolle toevoeging wanneer er weinig ventilatie in de ruimte mogelijk is. Hierbij kan je denken aan een goed geïsoleerde ruimte zoals een lichtstraat in een gang of woonkeuken. Maar ook het toepassen van ventilatie in ongeïsoleerde ruimtes zoals een lichtstraat op een overkapping of veranda is aangenaam tijdens de warme zomermaanden. Door de lichtstraat uit te voeren met een openslaand raam is het mogelijk om op een natuurlijke wijze lucht te laten circuleren. Een handmatig of elektrisch openslaand raam is mogelijk bij de zadeldak en schilddak lichtstraat. Bij een vlakke lichtstraat wordt de complete lichtstraat geopend. 

Elektrisch bedienbaar raam

Elektrisch bedienbaar raam

Raam met handspindel

Raam met handspindel

Openslaand raam handmatig - Handspindel

Openslaand raam handmatig - Handspindel

Permanente ventilatie onder glas

Permanente ventilatie onder glas

Elektrisch bedienbaar - vlakke lichtstraat

Elektrisch bedienbaar - vlakke lichtstraat

Meerdere openslaande ramen - elektrisch

Meerdere openslaande ramen - elektrisch

Wat onze klanten vertellen

LICHTSTRAAT VENTILATIE ELEKTRISCH OF HANDMATIG

Een openslaand raam voor ventilatie is op twee manieren uit te voeren: handmatig of elektrisch. Bij de handmatige variant kies je voor een handspindel waardoor de lichtstraat met een constante draaibeweging open gaat. Bij de elektrische variant open je de lichtstraat door een druk op de afstandsbediening. Deze stuurt een klein motortje aan waarmee het raamdeel open gaat. Het openen van een vlakke lichtstraat gebeurt altijd elektrisch. De elektrische variant kan het raam plusminus 30 centimeter openen en zorgt hiermee voor voldoende ventilatie. Vergeten het raam te sluiten bij regen? Het elektrische raam is uit te  voeren met een regensensor zodat je altijd droog zit. Een lichtstraat met handmatig te openen raam gaat ook maximaal 30 centimeter open. Logischerwijs is een lichtstraat met handspindel een goedkoper in vergelijking met een elektrisch bedienbaar raam. Vul jouw gewenste optie in binnen ons offerteformulier en ontvang een aanbod op maat.

PERMANENTE VENTILATIE VOOR JOUW OVERKAPPING

PERMANENTE VENTILATIE VOOR JOUW OVERKAPPING

Permanente ventilatie is alleen geschikt voor niet geïsoleerde ruimtes. Hierbij kan je denken aan een veranda en overkapping. Permanente ventilatie zorgt ervoor dat er geen warmte ophoopt bij warm weer. Zo blijft de ruimte aangenaam, ook tijdens de warme zomerdagen. Tevens zorgt de natuurlijke ventilatie voor een luchtstroom onder de lichtstraat, wat vliegjes en overige insecten tegen gaat. Permanente ventilatie adviseren wij wanneer de lichtstraat in een open ruimte/overkapping wordt toegepast, welke ook in de toekomst niet wordt geïsoleerd.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!