Glas Lichtstraten

Onze lichtstraten worden altijd geleverd met veiligheidsglas, dit als hoofdzaak om optimale veiligheid te creëren. Wanneer u onder uw lichtstraat zit te genieten van het prachtige uitzicht en de heerlijke zon wilt u zich geen zorgen maken over de veiligheid van het glas.

Glassoorten en glasdiktes

Glassoorten en glasdiktes

Uw lichtstraat is te voorzien van verschillende soorten glas. De juiste keuze van glas is afhankelijk van uw situatie. Allereerst worden al onze lichtstraten voorzien van gelaagd veiligheidsglas. De (binnen) ruit wordt voorzien van een dubbele transparante folie (PVB) waarmee de ruit doorvalveilig is. De dikte van het glas wordt berekend, voor elke lichtstraat bepalen we de dikte van het glas aan de hand van factoren als overspanning, sneeuwbelasting, locatie en wensen van de klant (bijvoorbeeld: incidenteel beloopbaar) Daarnaast zijn er keuzes qua isolatie (enkel, dubbel of triple glas) en warmte/zonwerende beglazing. Deze opties zijn hieronder toegelicht:

Enkel gelaagd glas

Enkel gelaagd glas

Enkel gelaagd glas kan gekozen worden in een niet geïsoleerde situatie. Voor een veranda of tuinkamer zou enkel glas toegepast kunnen worden. Enkel glas is lichter dan dubbel glas en daarmee eenvoudiger te verwerken. Enkel glas kan niet voorzien worden van een zonwerende coating.

Hoog rendement veiligheidsglas

Hoog rendement veiligheidsglas

Deze "dubbel" glas variant zorgt voor een goed geïsoleerde lichtstraat. Dubbel glas wordt veel toegepast in de bestaande bouw. Daarnaast adviseren wij hoog rendement veiligheidsglas ook op niet geïsoleerde ruimten, i.v.m. minder aandamping van het glas aan de binnenzijde van de lichtstraat. Het prijsverschil met enkel glas is in veel gevallen gering.

Triple hoog rendement veiligheidsglas

Triple hoog rendement veiligheidsglas

Triple glas bestaat uit drie ruiten waardoor een dubbele luchtkamer ontstaat en heeft daardoor een nog hogere isolatiewaarde. Triple beglazing wordt in nieuwbouwwoningen toegepast of extra goed geïsoleerde bestaande woningen. Triple beglazing is zwaarder dan dubbel glas en zit tussen de 45 en 65kg per m2

Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing

Zonwerende wat ook wel warmtewerende beglazing wordt genoemd is beschikbaar in dubbel als in triple beglazing. Zonwerende beglazing zorgt er voor dat opwarming via het glas aanzienlijk gereduceerd wordt. De speciale zonwerende coating wordt op de binnenzijde van de buitenruit aangebracht en zit daarmee tussen het glas. De coating is permanent en zal niet slijten. Zonwerend glas heeft een hele lichte groen/gele gloed wat door veel van onze klanten nagenoeg niet te zien is. Naast het reduceren van zonlicht wordt ook in kleinere mate het daglicht gereduceerd.

Specifieke wensen, wij denken graag met u mee

Specifieke wensen, wij denken graag met u mee

  • Beloopbaar glas
  • Incidenteel beloopbaar glas
  • Siliconen randvulling
  • Kunststof kaders
  • Grote afmetingen
  • Specifieke glasverdelingen