Lichtkoepel

Een lichtkoepel van Winters lichtstraten is in elk formaat leverbaar. De schilddak lichtstraat is bolvormig en wordt vaak gekozen als lichtkoepel.

Lichtkoepel

Een lichtkoepel is zoals de naam al aangeeft gebogen/rond, het schilddak heeft een vergelijkbare vorm. Aangezien wij in al onze lichtstraten gebruik maken van glas, komt dit type het meest overeen met de oude traditionele lichtkoepel van kunststof. In glas wordt het erg kostbaar om een bolling te maken (het is niet onmogelijk) Bij het schilddak wordt de constructie opgebouwd onder 24 graden waarbij er hoogte wordt gecreëerd in de lichtstraat. Het schilddak kan als vierkant (piramide) en als rechthoekige variant worden geproduceerd. Vrijwel elk formaat lichtstraat is mogelijk.

Lichtkoepel mogelijkheden

Een lichtkoepel komt in veel situaties mooi tot zijn recht, vaak zien we een lichtkoepel boven een hal, trapopgang of in een aanbouw en veranda. De hoeveelheid licht welke binnenkomt is afhankelijk van de sparingsmaat (dagmaat) van de lichtstraat. Wanneer de behoefte aan daglicht groot is kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld een zadeldak of vlakke lichtstraat. Wanneer gekozen wordt voor een zadeldak of schilddak lichtstraat kan er een openslaand raam (elektrisch of handmatig) worden toegepast. De lichtstraat moet dan wel uit 3 ruiten of meer per lange zijde bevatten.

Lichtkoepel zonwering

Een lichtkoepel wordt over het algemeen geplaatst om meer zonlicht binnen te halen. Tijdens de warme zomerdagen gaat met dit zonlicht ook warmte gepaard. Om de opwarming tijdens de warme dagen tegen te gaan kan gekozen worden voor zonwering. 

Een lichtkoepel kan voorzien worden van zonwering aan zowel de buitenzijde als de binnenzijde. Voor het type schilddak is zonwering aan de buitenzijde de grootste uitdaging i.v.m. de verschillende de 4 schuine zijden.

Vanuit budget oogpunt wordt vaak gekozen voor een zonwering aan de binnenzijde of zonwerende beglazing.

Zonwerende beglazing kan de opwarming van de zon reduceren zonder dat dit grote gevolgen heeft voor de toetreding van daglicht. Wij denken graag met u mee om voor u de beste oplossing uit te werken.

Lichtkoepel alternatief

Een alternatief voor een lichtkoepel is het schilddak, het piramidedak of de vlakke lichtstraat. Wanneer een bestaande lichtkoepel wordt vervangen kunnen wij in veel gevallen gebruik maken van de oude opstand (rand op het dak) en in sommige gevallen kan de opstand met een kleine modificatie passend gemaakt worden. Mocht u vragen hebben over deze mogelijkheden, neem dan even contact met ons op via het contactformulier

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters lichtkoepel wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!