Lichtstraat Amsterdam

In Amsterdam komen veel lichtstraten voor. In Amsterdam is een grote vraag naar woonruimte. Dit resulteert in een hoge graad van bebouwing, dat in combinatie met veel hoogbouw maakt daglicht schaars. Een lichtstraat kan een tekort aan daglicht via de gevels compenseren. Daarnaast kan een lichtstraat met een openslaand raam ook natuurlijke ventilatie mogelijk maken.

Lichtstraat plaatsen in Amsterdam

Het plaatsen van een lichtstraat in Amsterdam kan uitdagende situaties met zich mee brengen, denk aan de toegankelijkheid van de binnenstad, de hoge herenhuizen aan de grachten, de milieu zones en de toegankelijkheid van de verschillende woningen. 

Aangezien wij regelmatig plaatsingen uitvoeren in Amsterdam zijn dit voor ons geen nieuwe situaties. Wij hebben onze ervaring en goede connecties waardoor wij vrijwel elke lichtstraat in Amsterdam kunnen plaatsen.

De situatie ter plaatse bepaalt hoe we de lichtstraat gaan plaatsen. In sommige gevallen zijn de oude historische panden in de binnenstad niet goed toegankelijk en kunnen we de plaatsing alleen buitenom doen door middel van een kraan. In andere gevallen is het juist eenvoudiger om bij plaatsing om of door het pand te gaan en de lichtstraat handmatig te plaatsen. Hierbij zijn de verschillende opties ook van belang i.v.m. het gewicht.

 

Bekende locaties

We hebben op een aantal bekende locaties in Amsterdam lichtstraten geplaatst waar onder aan het Vondelpark, de panamakade, de Cruquiusweg, Willemsstraat, Apollolaan, Herengracht , Prinsengracht, de Nieuwendijk en meer.

Lichtstraten Amsterdam met daktoetreding

Vanuit diverse grote steden waaronder Amsterdam ontvangen wij de vraag of onze lichtstraten ook toegang tot een dak kunnen geven. Speciaal voor deze situaties hebben wij lichtstraten met dak toetreding. Bekijk de verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot het dak voor bijvoorbeeld een dakterras.

Voordelen van onze lichtstraat

Voordelen van onze lichtstraat

  • Stijlvolle houten constructie aan de binnenkant
  • Onderhoudsvrije aluminium constructie aan de buitenzijde
  • Meer woongenot en energie door extra daglicht
  • Prettig klimaat door goede ventilatie via bedienbaar raam
  • Op maat gemaakt met veel extra mogelijkheden
  • Positief effect op de woningwaarde
  • Veel ervaring in de binnenstad van Amsterdam

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor onze lichtstraten wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!