lichtstraat pannendak

Een lichtstraat in een pannendak is altijd maatwerk. Wij denken graag mee om het gewenste resultaat te halen.

Lichtstraat in pannendak

Lichtstraat in pannendak

Een lichtstraat in een pannendak is mogelijk in vrijwel elk formaat. Daarbij is het van groot belang om de situatie goed op elkaar af te stemmen. Een lichtstraat in een pannendak kan in zowel de lengte richting als de breedte geplaatst worden. Het is in veel gevallen mogelijk om een verticale tussenstijl toe te passen

Lichtstraat pannendak verticaal

Lichtstraat pannendak verticaal

In een pannendak kan een lichtstraat worden toegepast welke verticaal wordt geplaatst. In dit geval is de lichtstraat hoog en smal, dit geeft als voordeel dat er relatief weinig water van de bovenliggende pannen afgevoerd hoeft te worden. Middels een verholen goot aan de bovenzijde en langs de lange zijden wordt het water afgevoerd. Water wat op de lichtstraat beland wordt door het overstek en een loodslab (loodvervanger) over de onderliggende pannen afgevoerd. Mocht de situatie afwijken, denken wij graag mee voor een passende oplossing.

Lichtstraat pannendak horizontaal

Een pannendak kan ook voorzien worden van een lichtstraat welke horizontaal wordt geplaatst. Breedtes tot 3 meter kunnen goed uit 1 ruit worden geproduceerd, bij grotere afmetingen is dit wel mogelijk maar lopen de prijzen wel snel op, in dit geval wordt vaak gekozen voor 1 of meerdere tussenstijlen. Bij een brede lichtstraat in een pannendak is het van belang dat het bovenliggende water goed wordt afgevoerd. Het water wordt met een verholen goot afgevoerd, de hoeveelheid water kan aanzienlijk oplopen wanneer het bovenliggende dakvlak langer is. Een goede afvoer is belangrijk en zal in overleg met de aannemer doorgesproken worden. Water wat op de lichtstraat beland wordt door het overstek en een loodslab (loodvervanger) over de onderliggende pannen afgevoerd.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!