Lichtstraat positie

Wat is de beste positie voor een lichtstraat - een veel gestelde vraag waar we graag meer informatie over geven

Wat is de beste positie voor een lichtstraat

Vaak wordt ons gevraagd wat de beste positie is voor een lichtstraat. Er zijn natuurlijk meerdere aspecten die hierin meetellen. Daglicht zal een van de belangrijkste punten zijn. Hoe dichter de lichtstraat bij het donkere gedeelte van de woning komt, hoe groter het effect zal zijn. Een ander belangrijk punt is esthetisch, hoe past de lichtstraat in de onderliggende ruimte. Bijvoorbeeld; Komt de lichtstraat exact overeen met een kookeiland of tafel. Daarnaast kan de positie ook effect hebben op de kosten voor de sparing, zeker wanneer het om een bestaande situatie gaat. (Wanneer er bijvoorbeeld elektra omgelegd moet worden)

Bestaande situatie

Bestaande situatie

In veel situaties komt het daglicht binnen via de huidige achterpui. Hierin zitten vaak één of meerdere ramen. Het licht valt de woning binnen en zorgt er voor dat het daglicht een groot gedeelte van de woning verlicht.

Daglicht bij aanbouw

Daglicht bij aanbouw

Wanneer een aanbouw wordt geplaatst, wordt het licht wat normaal via de achtergevel binnen valt verder naar achter verplaatst. Het hart van de woning zal hierdoor minder daglicht ontvangen waardoor de ruimte donkerder wordt en vaker verlicht zal moeten worden. Bij een tussenwoning is dit effect groter aangezien daar ook geen daglicht via de zijkanten de woning kan binnendringen.

Daglicht bij lichtstraat

Daglicht bij lichtstraat

Een lichtstraat kan via het dak veel extra daglicht in de woning laten. Dit zorgt voor een lichtere ruimte en gezondere leefomgeving. Door de lichtstraat zo dicht mogelijk naar de oorspronkelijk woning te schuiven valt het licht zo ver mogelijk in de woning. De oorspronkelijke kamer zal in dit geval net zo licht zijn als in de oorspronkelijke situatie.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!