Lichtstraat schuin dak

Lichtstraten in een hellend dak voor een mooie heldere woon/werk omgeving

Lichtstraat schuin dak

Lichtstraat schuin dak

Het is mogelijk in een schuin dak een lichtstraat toe te passen. Voor een schuin dak is een vlakke lichtstraat een mogelijkheid. Een vlakke lichtstraat in een schuin dak lijkt veel op een dakraam, maar is in elk gewenst formaat te produceren, in tegenstelling tot de standaard dakramen. Lichtstraten kunnen in het dak verwerkt worden, maar ook aan de onderzijde van het dakvlak (zie afbeelding)

Lichtstraat schuin dak toepassingen

Lichtstraat schuin dak toepassingen

Een lichtstraat in een schuin dak kan in meerdere dakconstructies toegepast worden. Veel voorkomende situaties zijn pannendaken, rieten daken en sandwich dakpanelen. De afwerking aan de buitenzijde verzorgen wij standaard in antraciet maar is eventueel ook in ander kleuren mogelijk. Een lichtstraat in een schuin dak wordt geplaatst in een stelkozijn. Dit stelkozijn kan volgens de aangeleverde tekening gerealiseerd worden. Het aanbrengen van het stelkozijn en de verholen gootstukken voor de afvoer van het water worden niet door Winters Lichtstraten uitgevoerd.

Lichtstraat schuin dak afwatering

Lichtstraat schuin dak afwatering

Bij de keuze voor een lichtstraat in een hellend dak is een goede afwatering natuurlijk van groot belang. Wanneer u kiest voor een lichtstraat in de lengte (hoogte) of in de breedte moet u rekening houden met de afwatering. In beide gevallen zullen er gootstukken (verholen goten) worden aangebracht rondom de lichtstraat. Bij een lichtstraat in de lengte, hoeft een minder grote hoeveelheid water van het bovenliggende dakvlak omgeleid te worden. Factoren als bosrijke gebieden, daken van riet en hellingshoek van de dakconstructie hebben invloed op de diepte en breedte van deze gootstukken. Het is dan ook erg belangrijk om de werkzaamheden v.t.v. goed op elkaar af te stemmen.

HOGE KWALITEIT EN 10 JAAR GARANTIE

Het frame voor een Winters Lichtstraat wordt gemaakt van duurzaam Meranti hardhout. De buitenkant wordt afgewerkt met een hoogwaardige aluminium constructie.
Door altijd te werken met kwalitatieve producten kunnen we 10 jaar garantie geven op Winters lichtstraten. En dat voor een hele scherpe prijs!