Plaatsing lichtstraten

Plaatsing Winters Lichtstraten

Al onze lichtstraten worden met veel passie en kennis geproduceerd. Om het werk te voltooien is het plaatsen van een lichtstraat een belangrijke en specialistische klus. Bij afname van een lichtstraat heeft u als klant de optie om de lichtstraat door onze specialisten te laten plaatsen of dit in eigen beheer te (laten) doen.

Waaruit bestaat de plaatsing

Bij het plaatsen van een lichtstraat wordt het kozijn van de lichtstraat gemonteerd op de inmiddels aangebracht opstand. Het glas wordt op het kozijn aangebracht en vakkundig afgekit. Vervolgens worden de aluminium afwerkstrips aan de buitenzijde bevestigd en wordt dit nogmaals afgekit in kleur. 

Wat hoort niet bij de plaatsing

Het realiseren van de doorbraak in het dak, het plaatsen van de opstand en het afwerken van de dagkantbetimmering wordt niet door Winters Lichtstraten uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn efficiënter uit te voeren door een (lokale) aannemer welke in veel gevallen al betrokken is bij de werkzaamheden. Het voordeel van deze aanpak is dat alle voorbereidende werkzaamheden kunnen worden getroffen, de plaatsing zelf in 1 dag kan worden gerealiseerd en de aannemer als Winters Lichtstraten separaat van elkaar de werkzaamheden kunnen uitvoeren. 

Voor het aanbrengen van de opstand zijn technische tekeningen beschikbaar (principedetail) waarmee uw lokale aannemer de opstand kan uitvoeren. Deze technische tekeningen ontvangt u direct bij de offerteaanvraag. Bij vragen of onduidelijkheden kunnen wij u voorzien van advies.

Plaatsing door Winters Lichtstraten

Binnen Nederland plaatsen wij onze lichtstraten met meerdere ervaren teams. De plaatsing van een lichtstraat wordt binnen 1 werkdag afgerond. Bij plaatsing van grotere lichtstraten of lichtstraten waar grote en zwaardere ruiten worden gebruikt maken wij gebruik van een compacte spinkraan*. Wanneer wij de lichtstraat plaatsen wordt 10 jaar garantie op de houten constructie en de waterdichtheid gegeven. 

Plaatsing in eigen beheer

Het is mogelijk de lichtstraat in eigen beheer te plaatsen of dit door een lokale aannemer te laten doen. Voor het schilddak en het zadeldak is een plaatsingshandleiding beschikbaar. De vlakke lichtstraten en de lessenaar lichtstraat wordt vrijwel altijd door ons geplaatst i.v.m. het gewicht van het glas. Bij plaatsing in eigen beheer wordt de waterdichtheidsgarantie verplaatst naar de plaatsende partij.

*Spinkraan

Bij plaatsing met onze spinkraan is het belangrijk dat de aanbouw bereikbaar is en wij ruimte hebben om de kraan te stempelen. De kraan heeft in de compacte vorm een afmeting van 85 cm breed, 190 cm hoog, 320 cm lang en kan zich verplaatsen met rupsbanden. Voor de afstempeling moet een ruimte zijn van in totaal +/- 4,5 x 4,5 meter waar de stempelpoten van de kraan kunnen staan. Mocht u twijfelen of we bij u terecht kunnen, neem u dan even contact op zodat we de situatie met u door kunnen nemen.